top of page
Pool Ladder

טביעה בתינוקות וילדים - מאמר חובה להורים בנושא החייאת תינוקות וילדים

ממה נגרמת טביעה, איך מתמודדים בסיטואציה וכיצד מגישים עזרה במקרה הצורך – מאמר חובה לכל הורה

החופש הגדול הגיע, השמש חזרה להפציע ועונת הרחצה נפתחה. לצד הכיף וההנאה מאתרי הרחצה, טמונה במקומות אלה גם סכנה. על כן, חשוב שנדע כיצד להימנע ממקרה של טביעה וכיצד להגיש עזרה במידת הצורך.

גם אם בו אנו נמצאים קיימים שירותי הצלה פעילים, חשוב להיות בהאזנה לילדינו ולצפות בהם בכל עת. לא די להסתמך על ערנותו של המציל, מכיוון שעליו להשגיח על חוף שלם עמוס בילדים. על כן, רצוי כי ילדינו יהיו אל מול עיננו תמיד ושנהיה ערניים במידה ודרושה עזרה.

ניתן לצפות כי די במהלכים אלו כדי למנוע אסון. אך המציאות אינה קשובה לרצונותינו, ולכן חשוב שנדע כיצד להגיש עזרה ראשונה ולטפל בילדינו. ברגע האמת האירוע יהיה מלחיץ ולא נוכל לצפות את תגובתנו הרגשית ועל כן, קיים פרוטוקול פשוט וברור אשר מתאר את השלבים שיש לנקוט על פיהם בזה אחר זה, בכדי למנוע בלבול ואובדן עשתונות.

ביצוע החייאה-min.jpg

פעולות החייאה

ביצוע נכון של עיסויים יכלול הפעלת לחץ חזק שיביא להורדת בית החזה בכ3-4 ס"מ, ומהיר של כ100 פעימות בדקה על מרכז בית החזה בין הפטמות. יש לאפשר לבית החזה להתרחב בין עיסוי לעיסוי. חשוב אכן להקפיד כי קיים משטח מוצק תחת המטופל (כגון חול דחוס או בטון) בכדי שהעיסויים אכן יהיו יעילים. לאחר שסיימנו לבצע 30 עיסויים ברצף, עלינו להנשים את המטופל באמצעות פתיחת נתיב האוויר של המטופל והנשמתו מפה לפה. על כן יש להשעין את ראשו של המטופל לאחור והרמת סנטרו תוך אטימת אפו ולנשוף 2 נשיפות פנימה, כאשר פינו מונח לגמרי על פיו של המטופל באטימה מוחלטת. בסיום ההנשמה יש לחזור במהרה לביצוע העיסויים, וחוזר חלילה.

ביצוע החייאה איכותית ויעילה הוא אינו דבר של מה בכך, ודורש תרגול והטמעה לצורך ביצוע אפקטיבי. אך אין זה אומר שצריך להסס מלפעול, גם אם איננו מרגישים נוח בסיטואציה ואיננו "מרועננים" מספיק בביצוע הפעולות. זאת מכיוון שכל התערבות, וגם המינורית ביותר, עתידה לשפר את סיכויי הישרדות המטופל. עם זאת, מומלץ כי בתור הורים לילדים נתרגל מדי פעם תפעול של מצב חירום כזה או אחר, בדוגמת החייאה, חנק, טביעה, התחשמלות וכדומה. אם ברצונכם לשפר את מיומנויותיכם ולרכוש ידע וכלים אשר יעזרו לכן לסייע לקרובים לכם בעת הצורך, הדבר איננו מסובך כפי שנדמה.

המאמר נכתב ע"י אלדר עזר- מקים ומנהל "משחק ילדים".

bottom of page